Tűzoltóverseny Fehérgyarmaton

2022. június 20. 13:53

Fehérgyarmaton, a Városi Sporttelepen szombaton került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében az önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók 2022. évi megyei versenyére.

A rajtvonalhoz ebben az évben több mint húsz csapat állt, közel kétszáz fővel. A versenyzőknek több versenyszámban kellett bizonyítaniuk, többek között kismotorfecskendő szerelési feladatban és a 7x55 méter staféta akadálypályán. A versenyt Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Fehérgyarmati Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kanyó Tamás, a Fehérgyarmati Járási Hivatal vezetője nyitották meg. Ezt követően Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a versenyszabályokat.

A szabályok alapján kismotorfecskendő és a Honda szivattyú szerelési feladat végrehajtására minden csapatnak két szerelési lehetősége volt, aki kérte a második szerelést, annak az első időeredménye automatikusan törlődött. A tűzoltó váltófutás versenyszámban a csapat összes tagjának futnia kellett, egy-egy résztávon más és más akadályt kellett leküzdeniük. A pálya második résztávján kúszócsövön kúsztak, a negyedik távján palánkot ugrottak, a hatodikon a futógerendán futottak a versenyzők. Az utolsó, hetedik távon két tömlő és egy négyágú osztó várta a csapatok hetedik tagjait, akiknek szerelési feladatot kellett végrehajtaniuk. 

Az eredményhirdetésen Varga Béla tűzoltó ezredes és Dombrády László nyugállományú tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke díjazta a legjobbakat. 

Fotó: Dombrády Gábor tű. alez.


Kapcsolódó dokumentumok:

Eredmények (2022.06.20.)