2022 huszonhatodik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2022. július 04.

2022 huszonhatodik hétvégéjén ötvenegy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken, Ópályiban hatvan, Ibrányban száz, Paszabon kétszáz négyzetméteren, Nyíregyházán, a Simai úton a vasúti töltésparton háromszáz méter hosszúságban égett a száraz fű. Pócspetriben egy, Gávavencsellőn három hektáros területen pusztítottak a szabadtéri lángok. A beavatkozók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugarakkal számolták fel a tűzeseteket.

Az úttestre dőlt egy fa az Ófehértó és a Baktalórántháza közötti úton, amely a fél útpályát elzárta és akadályozta a forgalmat. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyt. Rakamazon nyárfa ágai hasadtak le és kerítésre szakadtak, amelyeket a rakamazi önkéntes tűzoltók távolítottak el.

Két személygépkocsi ütközött Kisvárdán, a Nagyboldogasszony úton. Az ütközés következtében az egyik jármű villanyoszlopnak csapódott. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Szombaton, Kállósemjénben és Csarodán száz, Milotán nyolcszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű. Tákoson tíz hektáros területen foltokban a száraz fű és két szénabála égett, amelyet a fehérgyarmati hivatásos, a vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltók oltottak el négy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Petneháza és Nyírkarász között nagyméretű fa dőlt az úttestre, amelyet a baktalórántházi hivatásos tűzoltók távolítottak el. Nyíregyházán, a Toldi utcában parkoló autóra szakadt egy fa ága, amelyet a város hivatásos tűzoltói távolítottak el.

Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi Balkánynál. A szakolyi önkormányzati és a balkányi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a gépjárművet.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán, a Szélsőbokori út és az Ív utca kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a járművek áramtalanítását végezték el.

Vasárnap négy kismacska esett egy kiszáradt kútba Vaján. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével az állatokat a kútból kiemelték és átadták őket a tulajdonosnak. 

Parkoló járműre szakadt egy faág Nyíregyházán, az Ifjúság utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el az ágat. A Tarpa és a Gulács közötti úton az úttestre dőlt fa, amelyet a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók távolítottak el. 

Robogó égett Nyíregyházán, az Árpád utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, gyorssugárral fékezték meg a lángokat. 

Negyven négyzetméteren égett a száraz fű Nyíregyházán, a Törzs utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral számolták fel a tüzet. 

Faépítésű melléképület égett teljes terjedelmében Tarpán, a Kölcsey utcában. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, két vízsugárral avatkoztak be.