Avartűz és műszaki mentés

2022. augusztus 04. 10:37

Tiszabezdéd külterületén a vasúti sínek mellett ötezer négyzetméteres területen égett száraz fű. A záhonyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az eset a vasúti közlekedésben nem okozott fennakadást. 

Csengerújfaluban, a Dózsa György utcán, egyhektárnyi területen égett száraz fű. A csengeri önkormányzati tűzoltók a tüzet gyorssugárral és kéziszerszámokkal eloltották. 

Érpatakon a Rákóczi utcában egy huszonöt négyzetméteres melléképület tetőszerkezete és a benne tárolt anyagok égtek. A nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók egy PB gázpalackot hoztak ki az épületből, amelyet gyorssugárral visszahűtöttek, majd a nyomást elengedték. Két gyorssugárral, dugólétra és kéziszerszámok használatával eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt. 

Nyíregyházán, az M3-as autópálya 231-es km szelvényénél egy Budapest irányába közlekedő, rakomány nélküli nyerges vontató defektet kapott és a belső – a sávokat elválasztó – szalagkorlátnak ütközött. A kamion a szalagkorlátot átszakította és az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, az út melletti árokban állt meg. A pótkocsi teljes útzárat képezett. A tehergépjárműben csak a vezető utazott, aki sérülést nem szenvedett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását követően a sérült szalagkorlátot roncsvágóval eltávolították.  A helyszínelés idejére a balesetben érintett pályaszakasz mindkét oldalát több órára lezárták.