2022 harmincegyedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2022. augusztus 08. 13:31

2022 harmincegyedik hétvégéjén ötven segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken Baktalórántházán húsz, Porcsalmán ötven, Újkenézen háromszáz, Jékén nyolcszáz négyzetméteren, Nyírderzsen másfél kilométer hosszúságban égett a száraz fű. A beavatkozó hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységek kéziszerszámokkal és gyorssugarakkal avatkoztak be a tűzeseteknél. 

Egy köbméternyi faanyag kapott lángra Jánkmajtison, az Esze Tamás utcában. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Családi ház égett teljes terjedelmében Gávavencsellőn, a Vörösmarty utcában. A tűzesethez a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak, kéziszerszámokkal és két gyorssugárral avatkoztak be.

Nyerges vontató és kisbusz ütközött össze Mátészalkán, a Kinizsi Pál utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést, áramtalanították a kisbuszt, majd az úttestről levontatták. 

Nyíregyházán, a Kinizsi Pál utcában személygépkocsi és kisbusz, a Napfény utcában személygépkocsi és kisteherautó ütközött. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanítottak, majd a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak. 

Első emeleti lakásban elhelyezett szén-monoxid érzékelő jelzett Nyíregyházán, a Holló utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az ingatlanban méréseket végeztek, amelyek igazolták a gyilkos gáz jelenlétét, majd átszellőztették a lakást. 

Két személygépkocsi ütközött Baktalórántházán, a Zöldfa utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, majd megszüntették a közúti akadályt. 

Szombaton több mint háromezer körbálás szalma égett Teremen. A tűz egy állattartó csarnoképületet is veszélyeztetett. A tűzesethez több járművel a nyírbátori, a mátészalkai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozók hat vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Lesodródott az útról és az árokban az oldalára borult egy személygépkocsi a 4-es számú főúton Ajaknál. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd drótkötél segítségével kerekeire állították.

Gyalogosforgalomra veszélyt jelentő fát távolítottak el a nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók Napkornál. A beavatkozók motoros láncfűrésszel szüntették meg a veszélyt.

Lesodródott az útról és a tetejére borult egy személygépkocsi Nagyecseden, a Rózsás utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművet drótkötél segítségével kerekeire állították, majd áramtalanították.

Nyílt égésterű fali vízmelegítő mellett elhelyezett szén-monoxid érzékelő jelzett Nyíregyházán, a Kiss Ernő utcában. A város hivatásos tűzoltói mérésekkel igazolták a színtelen, szagtalan gáz jelenlétét, majd átszellőztették az ingatlant.

Nagykálló és Nyíregyháza között két személygépjármű ütközött és a járművek az árokba csúsztak. A gépkocsikra egy fa ráborult. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, áramtalanítottak, majd motoros láncfűrésszel a fát eltávolították és megszüntették a forgalmi akadályt.

Vasárnap ezer négyzetméteren égett foltokban a tarló Kemecsén, a Móra Ferenc utcában. Porcsalmán négyszáz négyzetméteren, Kántorjánosiban az út mellett égett száz méter hosszúságban a száraz fű. A tűzeseteket kéziszerszámokkal és gyorssugarakkal számolták fel a beavatkozó tűzoltók. 

Két személygépkocsi ütközött össze Ököritófülpösnél. Az ütközés következtében a járművek az árokba hajtottak. A mátészalkai hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével az egyik gépkocsit kerekeire állították, majd áramtalanították.