Felborult kamion, kidőlt fák

2023. január 19.

Műszaki mentések megyeszerte!

Rosszullét miatt riasztották a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat tegnap a kótaji Nyírfa utcába, egy hatvan négyzetméteres melléképülethez. Az egység méréseket végzett és kimutatta a szén-monoxid jelenlétét az épületben. A bejáratnál egy aggregátort üzemeltettek, amelynek a kipufogó füstje okozhatott gondot. Két embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak a mentők. 

Lesodródott az útról, árokba hajtott, onnan pedig visszacsapódott az úttestre egy személygépkocsi a gégényi Rákóczi utcában. A demecseri önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt.

Több kidőlt, megdőlt fa miatt vonultak tegnap a szabolcs-szatmár-beregi tűzoltók. A 4911-es útra egy kiszáradt, tíz méteres akácfa borult, a fél sávot elzárta. Mérknél a 4918-as úton légvezetékre dőlt egy tizenöt méteres fa. A 4-es főúton, Újfehértónál egy nagy méretű akác egyik ága korlátozta a forgalmat. A geszterédi Kossuth utcában egy tíz méteres fűzfa dőlt egy lakóházra. A helyszíneken a nyíregyházi hivatásos, a nagyecsedi önkéntes, az újfehértói és szakolyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Az oldalára borult egy teherautó Komoró közelében, a Tuzsér felé vezető 4145-ös út 18-as kilométerénél. A záhonyi és kisvárdai hivatásos tűzoltók a beszorult sofőrt orrfűrész segítségével kiszabadították a járműből, majd átadták a mentőknek. A helyszínre a 'Nyírség Daru' is vonult, két fővel, majd csörlő segítségével, biztosítás mellett kerekeire állították a teherautót.

 

Fotó: Nyíregyháza HTP