Csütörtöki tűzoltói beavatkozások

2023. március 03. 08:54

Egy földszintes családi ház égett Nyíregyházán, a Kocsis utcában csütörtökön.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett három vízsugárral oltották el a lángokat, majd az épületet ventillátorral átszellőztették. A tűz során az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért az ott élő egy ember lakosságvédelmi intézkedés keretében került elhelyezésre. 

Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze a 4-es számú főúton Nyírpazonynál tegnap. Az ütközés következtében a személyautóba egy ember beszorult, a nyíregyházi hivatásos és önkéntes tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, átadták a mentőknek, majd elvégezték a járművek áramtalanítását.

Több szabadterületen keletkezett tűzesetnél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye tűzoltó egységei csütörtökön. Tuzsér és Komoró között, a vasúti töltésen égett hatszáz méter hosszúságban a száraz fű, az avar. A lángokat a záhonyi hivatásos tűzoltók fékezték meg kéziszerszámokkal. Székelyben háromszáz, Dombrádon nyolcszáz négyzetméteren, Tiborszállás és Nagyecsed között egy hektáros területen foltokban égett a száraz fű. A beavatkozók kéziszerszámokkal és gyorssugarakkal számolták fel a káreseteket. 

Három személygépkocsi ütközött össze Nyíregyházán, a Tiszavasvári úton. A város hivatásos tűzoltói vonultak a balesethez, áramtalanították a járműveket. 

A lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Kispaládon. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámok segítségével távolították el. 

Földbuckának ütközött egy személygépkocsi Kisvárdán, a Csillag utcában tegnap. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el.