Káresetek, tűzoltói beavatkozások hétvégén

2023. március 06. 10:59

Péntektől vasárnap éjfélig harminc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken a 41-es főút 32-es kilométerszelvényének közelében vágástéri hulladék égett tíz négyzetméteren, a tunyogmatolcsi vasúti töltés mellett nádas lángolt kétszáz négyzetméteren. A szabadtéri tüzeket a baktalórántházi és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók oltották el. 

Útpadkának, majd szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi Nyíregyházán, a László utca és a Belső körút kereszteződésénél péntek késő este. Az autó teljes útzárat képezett, jobb első kereke kitört. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet letolták az úttestről, megszüntették a közúti akadályt. 

 

Szombaton egy hektáros szabadtéri tüzet oltottak a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók városukban, az Erdő utcában. Puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal avatkoztak be. A nyírbátori hivatásos tűzoltók fél hektáros szabadtéri lángokat fékeztek meg a nyírgyulaji Ófehértói útnál. További szabadtéri tüzek voltak még Nyíregyházán, a Lászlócsere dűlőnél, a geszterédi Kossuth utcánál, Tiszatelek külterületén, továbbá a 4153-as út mellett, Kisvárda térségében, a pátrohai Dózsa utca elején, valamint a 3823-as útnál, Bujnál. Ezeket a tüzeket a nyíregyházi és kisvárdai hivatásos, az ibrányi és szakolyi önkormányzati, valamint a geszterédi önkéntes tűzoltók oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy mátészalkai, kétszáznegyven négyzetméteres gazdasági épület. A helyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az épületből az egységek egy gázpalackot is kihoztak, amelyet hőhatás ért, így azt visszahűtötték. 

Lesodródott az úttestről, majd a Lónyai-főcsatornába borult egy személygépkocsi Tiszabercel-Gávavencsellő között, a 3821-as út 18 kilométerszelvényénél. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a járművet drótkötél segítségével húzták ki a csatornából. 

 

Vasárnap tűzifa égett egy nyírmeggyesi családi ház pincéjében kialakított kazánházban. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek nem terjedtek tovább a kazánházból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szálas takarmány égett tíz négyzetméteren a nagycserkeszi Ady Endre utcánál, egy gazdasági földút és egy családi ház kerítése között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, gyorssugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.