Pince- és kéménytűz is volt hétfőn

2023. március 07. 08:26

Fa és műanyag berendezési tárgyak égtek négy négyzetméteren egy mándoki családi ház pincéjében. A záhonyi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelemben, egy gyorssugárral, dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Rövid időn belül eloltották a tüzet. A házban ketten laknak, nem sérültek meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Lerakódott korom izzott két szabolcs-szatmár-beregi házban hétfőn. A nyírbogáti Kossuth úton a nyírbátori hivatásos, a nyírlugosi Zrínyi Ilona utcában a szakolyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Az egységek kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket a kéményekből. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik helyszínen sem volt szükség. Az esetekről értesítették a kéményseprőket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház szobájában, Nyíregyháza-Szabadságbokorban tegnap este. A jelzés idejében a cserépkályha üzemelt az ingatlanban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a szén-monoxidot a levegőben. A kályha használatát annak szakemberrel való felülvizsgálatáig megtiltották, valamint értesítették a kéményseprőket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.