2023 tizedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2023. március 13. 11:23

2023 tizedik hétvégéjén huszonkilenc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken tíz négyzetméteren égett kommunális hulladék Ópályiban. Nyírcsaholyban ezer négyzetméteren pusztítottak a szabadtéri lángok. A káreseteket mátészalkai hivatásos tűzoltók számolták fel gyorssugárral és kéziszerszámokkal. Tiszanagyfalunál, a vasúti átjáró közelében kétszázötven négyzetméteren égett a vasúti töltés mellett száraz fű és gaz. A lángokat a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók fékezték meg gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal. Baktalórántházán háromszáz négyzetméteren pusztítottak a szabadtéri lángok, a város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok és gyorssugár segítségével avatkoztak be. 

Megcsúszott az úton és fának ütközött egy személygépkocsi Tiszaszentmártonnál. A záhonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és az úttestre dőlt fát eltávolították.

Két személygépkocsi ütközött össze Porcsalmán, a Lehel úton. Az ütközés következtében egy villanyoszlop kitört. A mátészalkai hivatásos, a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez, áramtalanították a járműveket.

Szombaton a korom izzott egy családi ház kéményében Tornyospálcán. A kisvárdai hivatásos tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámok segítségével eltávolították. 

Nyerges vontatónak ütközött egy személygépkocsi a 49-es főúton Győrteleknél. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően kézi erővel a forgalmi akadályt megszüntették.

Két méter mély emésztő gödörbe esett egy kutya Rakamazon. A helyi önkéntes tűzoltók emelték ki az állatot kézi erővel. 

Három személygépkocsi ütközött össze a 4-es főúton Újfehértónál. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat.

Vasárnap egy hektáros területen égett a száraz fű és a nádas Ópályiban. Dombrádon ötven négyzetméteren lángolt a vegetáció. A szabadtéri lángokat az előbbi tűzesetnél a mátészalkai, az utóbbinál a kisvárdai hivatásos tűzoltók számolták fel gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal. 

Családi ház kéményében izzott a lerakódott korom Tuzséron. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be, az izzást megszüntették.