Elismerések a nemzeti ünnepen

2023. március 14. 12:08

Előléptetések ismertetése és elismerések átadása is a része volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésének, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott a szervezet.

A szabadságról, annak kivívásáról és a hősök emlékéről beszélt ünnepi felszólalásában dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető a katasztrófavédelem székházában. Az ezredes elmondta: amikor 1848-49-ről, történelmünk egyik fordulópontjáról emlékezünk meg, azok előtt hajtunk fejet, akik a közös célért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták a legsúlyosabb áldozatot is. „Olyan áldozatvállalás volt ez, amely a népből nemzetet kovácsolt, a nemzetből pedig olyan közösséget formált, amely szívügyének tekinti a haza szeretetét. Ezzel őseink lerakták az alapjait a mai modern Magyarországnak.”

A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsora követte, amelyben Egressy Béni, Kossonits József és Pécsi József egy-egy műve hangzott el. 

Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársaink számára.

 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából miniszteri emléktárgyat adományozott Kómár Zoltán Csabának, a fehérgyarmati hivatásos tűzoltóparancsnokság előadójának. 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató a szolgálati feladataik kiemelkedő teljesítéséért 2023. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó zászlóssá Vincze Béla tűzoltó főtörzsőrmestert, a baktalórántházi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokát.

 


 

Vármegyei elismerések

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Béla tűzoltó ezredes a munkaköri feladatok példamutató teljesítéséért, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója, nemzeti ünnepünk alkalmából elismerésben részesítette:

Rubóczki Zoltán c. tűzoltó törzszászlóst, a Vármegyei Műveletirányítási Ügyelet referensét,  

Bodnár Mihályt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hivatalának ügykezelőjét,

Mitró Tamás c. tűzoltó főtörzsőrmestert, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, 

Gyöngyösi Balázs tűzoltó őrmestert, a Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját,

Fodor András c. tűzoltó törzsőrmestert, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, 

Pinkóczi-Bodnár Margit c. tű. törzszászlóst, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs referensét, 

Kádár Tamás tűzoltó hadnagyot, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály főelőadóját, valamint

Horváth Csaba c. tűzoltó főtörzsőrmestert, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

 

2022. november 24-én, Nyírtelek-Belegrád tanyánál egy családi ház konyhája égett teljes terjedelemben, a lángok átterjedtek az épület födémére is. A tűzeset helyszínén tanúsított kiemelkedő helytállásáért Varga Béla tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató elismerésben részesítette Jaczkó Damján tűzoltó őrmestert, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját és Berecz Tamás tűzoltó őrmestert, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Elismerésben részesültek (2023.03.13.)