Március 15-ei beavatkozások

2023. március 16. 09:37

Lerakódott korom izzott be egy tyukodi családi ház kéményében. A parázslás kis területen átterjedt a tető- és födémszerkezetre is, valamint a kémény melletti szobaajtó fa áthidalójára. A helyi önkéntes és a mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel szüntették meg az izzásokat. Személyi sérülés nem történt, a házban élő két felnőtt és két gyermek elhelyezéséről átmenetileg rokonok gondoskodnak. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Kisodródott a kanyarban, majd tetejével az árokba borult egy személygépkocsi a 36-os főút 16-os kilométerszelvényénél, Tiszavasvári térségében. A járműben hárman utaztak, mindannyian saját erejükből szálltak ki. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók az autót kerekeire állították, majd áramtalanították. 

 

Az erős szél miatt Szabolcs-Szatmár-Beregben is voltak tűzoltói beavatkozások. 

Berkesz térségében egy tíz méteres nyárfa dőlt az úttestre. A demecseri önkéntes tűzoltók láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a fát, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Két lemezfedésű családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél tegnap térségünkben. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók településükön, a Zrínyi utcában avatkoztak be dugólétrával és kéziszerszámokkal. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a nyírbogdányi Szabadság utca egyik ingatlanáról távolították el a lógó, veszélyt jelentő lemezrészeket. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. 

Légvezeték szakadt le a petneházi Magyar utcában. A kábelt a baktalórántházi hivatásos tűzoltók távolították el az úttestről, a szolgáltatót pedig értesítették az esetről.