2023 tizenegyedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2023. március 20. 14:13

2023 tizenegyedik hétvégéjén harmincnyolc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken háromemeletes társasház hátsó falához épített garázssoron, az egyik garázsban égtek berendezési tárgyak, valamint a födémszerkezet Nyíregyházán, a Huszár soron. A város hivatásos tűzoltói a lángokat két vízsugárral fékezték meg. 

Ópályiban hat négyzetméteren égett összehordott szemét égett, amelyet a mátészalkai hivatásos tűzoltók oltottak el, gyorssugárral és kéziszerszámokkal. 

Kályhára kötött kéményben izzott a lerakódott korom Nagyecseden. A mátészalkai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket. 

Szombaton négyszáz négyzetméteren égett a száraz fű Demecserben. Nyíregyházán, a Hárfa utca mellett fél hektáron a nád lángolt. A vármegyeszékhely Sikló utcájában hatszáz négyzetméteres területen égett a vegetáció. Ópályiban tíz, Nagyhalászban tizenöt, Tiszaszentmártonon ötven, Kislétán kétszáz négyzetméteren csaptak fel a szabadtéri lángok. A beavatkozók kéziszerszámokkal, gyorssugarakkal számolták fel a tűzeseteket. 

Családi ház kazánjának kéményében izzott a korom Gyürén. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást. 

Lesodródott az útról és a tetejére borult egy személygépkocsi Ibrányban. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították.

Vasárnap árokba csapódott egy személygépkocsi Demecserben. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. 

Mezőgazdasági vontató pótkocsiján égtek szénabálák Barabáson. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. 

Nagyecseden fém hulladéktároló égett, amelyet a mátészalkai hivatásos tűzoltók oltottak el. Szabolcsveresmarton ötven négyzetméteren lángolt a száraz fű, a tűzesetet a kisvárdai hivatásos tűzoltók számolták fel kéziszerszámokkal. 

Két méter mély száraz, beton árokba esett egy ember Mándokon. A záhonyi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték a személyt, majd átadták a mentőknek. 

Fa szerkezetű raktárépület égett teljes terjedelmében Nyíregyházán, a Westsik Vilmos utcában. A tűzesethez több járművel a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, a tűz oltását a szabolcs vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozók hat vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Villanymozdony gyulladt ki Nyíregyházán, az Erkel Ferenc utcában. A tűzesethez a nyíregyházi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, a mozdony elektromos leválasztását követően a lángokat két habosított vízsugárral fékezték meg.  

Tízemeletes társasház földszinti lakásában található elektromos kötődoboz gyulladt ki Nyíregyházán, a Vasvári Pál utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők megszüntették a lánggal való égést és áramtalanították a lakást. A beavatkozók hőkamerás átvizsgálás során még izzást tapasztaltak, amelyet tűzoltó készülékkel megszüntettek. 

Fotó: Nyíregyháza HTP