Tűzoltói beavatkozások

2023. július 07. 08:14

Erős széllel érkező vihar érte el tegnap kora délután Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét.

Több fakidőlés és leszakadt ágak miatt is érkeztek jelzések a térségbeli tűzoltókhoz. Egységek avatkoztak be a Máriapócs és Nyírbátor közötti, a Nyírbéltek és Penészlek, a Penyige és Kömörő, a Nyírlugos és Nyíradony, valamint a Nyírbéltek és Ömböly közötti úton. A 36-os főúton, Tiszavasvárinál, valamint a nyíregyházi Honvéd utcában is úttestre dőlt egy-egy nagy méretű fa. A legtöbb bejelentés az erős szél után Nyírbéltek belterületéről érkezett. A Dózsa György utcában például légvezetékre, a Rákóczi utcában és a Posta utcában is melléképületekre dőlt egy-egy fa. A helyszíneken a nyíregyházi, nyíradonyi, fehérgyarmati, mátészalkai, baktalórántházi, nyírbátori hivatásos és a tiszavasvári, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Arany János utcai lakás fürdőszobájában. A helyi hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. Az esetről értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőket. 

 

Balesetek csütörtökön:

Két személygépkocsi ütközött Máriapócson. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt. Személyi sérülés nem történt

Baleset történt a 4-es főút 260-as kilométerszelvényének közelében, Újfehértónál; két személygépkocsi ütközött. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt. 

 

Péntek hajnalban két baleset is történt: 

Letért a nyíregyházi Kemecsei útról, árokba hajtott, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi. A helyi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. 

Felborult egy Budapest irányába haladó kisteherautó az M3-as autópálya, 219-es kilométerszelvényének közelében. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt.

Fotó: Nyíregyháza HTP