Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2023. szeptember 18. 12:42

Péntektől vasárnap éjfélig negyven segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

2023. 09. 15-ei tűzoltói beavatkozások:

Út menti fáknak ütközött egy személygépkocsi Nyírtura és Sényő között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a kidőlt fákat eltávolították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

A balsai Szabolcsvezér utcában egy nagy méretű juharfa törzse megrepedt, egyik ága lehasadt, veszélyt jelentett az orvosi rendelőre és a gyalogosforgalomra. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a nyíregyházi tűzoltó-parancsnokság létrás járművének segítségével, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult, a tetején állt meg egy személygépkocsi az M3-as autópálya 227-es kilométerszelvényénél, a főváros felé tartó oldalon. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a rendőrségi helyszínelés után a gépkocsit kerekeire állították. 

Elektromos légvezetékbe akadt egy kombájn, amely a vezetéket tartó betonoszlopnak ütközött Szamosszegen, a Laczfi Nádor utcában. A sérült oszlop a kombájnra borult. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt. (Fotók a Galériában)

Villanyoszlopnak csapódott egy személygépkocsi a nyíregyházi Lapály és Kulcsár utcák kereszteződésénél. Az oszlop kettétört és megrongált egy parkoló autót. A helyi hivatásos tűzoltók az oszlopnak ütközött gépjármű áramtalanítását végezték el, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

 

2023. 09. 16-ai tűzoltói beavatkozások:

Teljes terjedelmében égett egy napkori családi ház konyhája, szombat napközben. A helyi önkéntes, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt. (Fotók a Galériában)

Menet közben gyulladt ki egy motorkerékpár a nagydobosi Fő úton. A motorkerékpáros le tudott szállni a járműről, személyi sérülést nem szenvedett. A mátészalkai tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos homokkal, majd az arra közlekedők egy kézi porral oltó tűzoltó készülékkel megpróbálták a lángokat eloltani, sikertelenül. A mátészalkai hivatásos egység egy gyorssugárral oltották el a tüzet. 

Ibrányi lakóházak kertjeiben, összesen fél hektáron égett a száraz fű és gaz szombat délután. A helyi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a szabadtéri tüzet. 

Egy hektáron égett a száraz aljnövényzet a Tiszavasváriban, a Keskeny utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy baktalórántházi lakóház hálószobája. A helyi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral oltották el a tüzet, az ingatlanból egy propán bután gázpalackot is kihoztak, azt hőhatás nem érte. A ház lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak. 

Két személygépkocsi ütközött a mátészalkai Kölcsey és Nagykárolyi utcák kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

 

2023. 09. 17-ei tűzoltói beavatkozások:

Távközlési oszlop beton tartószerkezetének ütközött egy személygépkocsi a papi Kossuth úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyet a rendőrségi helyszínelés után drótkötéllel és kézi erővel leválasztottak az oszlopról. Az esetről értesítették a szolgáltatót. (Fotók a Galériában)

Kerti hulladékot égettek egy vásárosnaményi ingatlannál, a lángok a szomszédos kertekre is átterjedtek. A helyi önkormányzati tűzoltók ötszáz négyzetméteres szabadtéri tüzet oltottak el a Munkácsi úton kéziszerszámokkal, gyorssugárral.

Hulladék égett Tiszavasvári két utcájában is vasárnap délután. Először az Őz, majd a Toldi utcába riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat. Mind a két helyszínen a szemét és gaz égett, melyet egy-egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltott el az egység.

Két személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze a nyíregyházi Semmelweis utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt megszüntették.

Fotó: Mátészalka HTP, Kisvárda HTP, Napkor ÖTE