Tűzoltói beavatkozások - 2023.10.25. (szerda)

2023. október 26. 08:27

Teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres, gulácsi lakóházhoz épített melléképület szerda kora reggel. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók munkáját a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók és egy Mátészalkáról érkező vízszállító jármű is segítette. A tüzet négy vízsugárral oltották el az egységek. A lángok a lakóépületre nem terjedtek át, személyi sérülés nem történt. A melléképületben két járművet, azokban méhészeti eszközöket tároltak, azok károsodtak, valamint a szomszédos telken egy másik járművet is elértek a lángok. Az épületben négy propán bután gázpalack is volt, amelyek a tűzben megsemmisültek, de robbanás nem történt.

Belső szalagkorlátnak ütközött egy rakomány nélküli tehergépkocsi az M3-as autópálya 225-ös kilométerszelvényénél, Nyíregyháza térségében, Vásárosnamény irányába tegnap délelőtt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók és az autópálya kezelők felitatták a járműből az úttestre kifolyt olajat és üzemanyagot, a további szivárgást megszüntették. Vásárosnamény irányába egy sávon haladt a forgalom, továbbá a Budapest felé vezető oldalon is lezárták a belső sávot. A járműben csak a sofőr utazott, sérülést nem szenvedett. A helyszínt átadták a rendőröknek.

Lerakódott korom izzott egy szakolyi lakóház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében szerda délután. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az esetről értesítették a kéményseprőket.

Nagy erőkkel vonultak tegnap este a tűzoltók a nyíregyházi Toldi utcára. Arról érkezett bejelentés, hogy egy tízemeletes panelépület egyik lakásából füst áramlik. A helyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végeztek felderítést, beavatkozást. Az egyik 9. emeleti lakásban a mosogató alatt elhelyezett kukában volt füstölés, a nyíregyházi tűzoltók megszüntették a műanyag kuka izzását. A parázslást és füstölést a hamutartóban lévő parázs okozta, azt a lakás tulajdonosa a kukába ürítette. Személyi sérülés nem történt. Kitelepítésre, kimenekítésre nem volt szükség.