Hétvégi beavatkozások

2023. november 13. 13:30

Péntektől vasárnap éjfélig huszonhárom segélyhívás érkezett a tevékenységiránytó központba.

Pénteken tűz keletkezett egy szamossályi családi ház konyhájában. A helyiségben egy kanapé égett. A fehérgyarmati tűzoltók kiérkezése előtt a lakók áramtalanították az ingatlant és eloltották a tüzet. A hivatásos tűzoltók ventilátorral átszellőztették, átvizsgálták a házat. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tüzet vélelmezhetően egy kályhából kipattanó szikra okozhatta.

Családi ház villanyórája égett péntek este Szamosszegen, a Béke utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés már nem volt, a villanyóra szinte teljesen megsemmisült. Az egység a villanyóraszekrényt tovább bontotta, a még izzó-parázsló részeket eloltotta. A ház fűtése gázkazánnal van megoldva, ami elektromos áram nélkül nem üzemel, így az ott lakó két felnőtt és egy gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak.

Lerakódott égéstermék égett egy geszterédi ház kéményében. A szakolyi önkormányzati tűzoltók távolították el a parázsló, izzó részeket a kéményből, majd átvizsgálták a padlásteret, a tűz a kéményből nem terjedt tovább. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy balkányi családi ház konyhájában, péntek délután. A helyi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltók érkeztek az ingatlanhoz. A szakolyi egység mérései alacsony értékben, de kimutatták a CO jelenlétét, a tűzoltók átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek és a rendőrségnek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Érintőlegesen ütközött egy személyszállító motorvonat és egy személygépkocsi, a nyíregyházi Lapály utcai, fénysorompó nélküli vasúti átjáróban. Az autóban hárman, a vonaton harmincan utaztak, személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a személygépkocsi áramtalanítását és a forgalmi akadály megszüntetését végezték el. 

 

Szombaton lerakódott korom égett egy vajai és egy milotai családi ház kéményében is. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. Vaján a baktalórántházi, Milotán a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az esetekről értesítették a kéményseprőket.

Két személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Makay István utcában. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

A 3821-es úton, Szabolcs községnél is két személygépkocsi ütközött. Az ibrányi önkormányzati és a rakamazi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat, megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Nagy mennyiségű víz gyűlt össze az elmúlt napok heves esőzése miatt egy hodászi, Petőfi Sándor utcai ingatlanban. A mátészalkai hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a csapadékvizet vasárnap délelőtt.