Égett egy kisbusz, a kéménytűz pedig átterjedt

2023. november 15. 09:16

Több helyen oltottak lángokat kedden a térségbeli tűzoltók, akik balesetek miatt is vonultak!

Tűz keletkezett egy kemecsei terményszárítóban kedd hajnalban. A katasztrófavédelemhez öt óra előtt érkezett a jelzés, mely szerint Kemecse külterületén, egy terményszárító tetejénél lángokat láttak. Egy tizenkét méter magas siló szellőztető ventilátora égett, így kapott lángra körülbelül negyven tonna tárolt szemes kukorica. A helyszínre három járművel vonultak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, akik a szárító alját megbontva, létraszerrel is oltották a tüzet. A beavatkozást egy munkagép is segítette, amellyel szabad területre hordták az izzó terményt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral végezték az oltást, majd visszahűtötték a terményszárítót. Fotók itt, a november 14-ei cikkünknél érhetőek el.

Lerakódott korom izzott egy zajtai családi ház kéményében, amely felforrósodott, a fa áthidaló beizzott és a tűz tovább terjedt az ajtótokra is. A csengeri önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Kigyulladt egy kisbusz motortere a nagyhalászi Ibrányi utcában. A sofőr áramtalanította a járművet, majd megpróbálta eloltani a tüzet, ám sikertelenül. Az ibrányi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelemben égett a kisbusz. A beavatkozók két gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze Nyíregyházánál, a 4-es főút 267-es kilométerszelvényénél tegnap reggel. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd átadták a helyszínt a rendőröknek. 

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi a fehérgyarmati Mártírok utcában. Az oszlop kettétört, ezért az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.