Az év tűzoltói! Rangos elismeréseket kaptak az év legjobbjai

2023. november 20. 09:54

Már hagyomány, hogy a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság elismeri az év legjobbjait! Pár nappal ezelőtt, újra két kategóriában adták át az „Év tűzoltója” kitüntető címet.

Hatósági kategóriában Oláhné Terdik Nikoletta tűzoltó hadnagy, hatósági főelőadó vehette át a kitüntető címet. Niki 2014-ben került hivatásos állományba, az elmúlt években nem csupán a tűzmegelőzés, hanem az iparbiztonság területén is széleskörű tapasztalatokat szerzett. Nikit gyakran láthatjuk többek között üzemek belső védelmi terv gyakorlatainál, RID és ADR ellenőrzéseken. Szakmai felkészültsége, elkötelezett hivatástudata miatt munkatársai és a külsős szakemberek is tisztelik, véleményét kikérik. Édesapja évtizedekig volt hivatásos tűzoltó Nyíregyházán. Férje, Oláh Imre tűzoltó főtörzsőrmester, pedig jelenleg is a nyíregyházi „B" csoportban teljesít szolgálatot és két csodaszép gyermekük van! 

Beavatkozó kategóriában Pataki Sándor lett az Év nyíregyházi tűzoltója! A törzszászlós a „C" szolgálati csoport egyik különlegesszer-kezelője. A jó humorú, geszterédi lakosú tűzoltót mindenki Pasának hívja. Az elhivatott tűzoltó feladatait mindig igyekszik a legmagasabb színvonalon, felelősséggel ellátni. Amikor Pasa gyermek volt, édesapja a geszterédi önkéntes tűzoltó egyesületnek volt parancsnoka, így gyermekkori álma vált valóra, amikor 2005-ben, huszonnégy évesen hivatásos tűzoltó lehetett! Érden kezdett, majd másfél év múlva már Nyíregyházán szolgált. Évekig az A csoport tagja volt, 2014-től pedig a C szolgálati csoportot erősíti. 

Záhonyban is átadták a rangos elismerést

Az Év tűzoltója kitüntető címet, kiemelkedő munkája elismeréseként Iski Attila címzetes tűzoltó főtörzsőrmester kapta meg idén. A Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs laktanyájában Aros László tűzoltó alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át a díjat. Iski Attila címzetes tűzoltó főtörzsőrmester 2004. október 1-jén szerelt fel a Záhonyi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába, azóta az „A” szolgálati csoportban teljesít szolgálatot. 

 

Fotó: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy; Záhony Város Önkormányzata