Hétvégi esetek

2023. november 20. 13:06

Péntektől vasárnap éjfélig huszonnyolc esetben érkezett segélyhívás a tevékenységirányító központba.

Pénteken por és porfogó zsákok égtek egy 350 m3-es acéltartályban Nyírjákó külterületén, egy cég telephelyén. A baktalórántházi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók két gyorssugárral oltották el a lángokat, majd a hatékonyabb füstelvezetés érdekében a csarnok tetejét megbontották. A beavatkozást egy munkagép is segítette.

Lerakódott, izzó kormot távolítottak el a záhonyi hivatásos tűzoltók egy eperjeskei ház kéményéből. Az esetről értesítették a kéményseprőket is. 

Összeütközött egy kisbusz és egy személyautó a 493-as főút 15-ös kilométerénél, Nyírbátor és Nyírgyulaj között. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Lesodródott a 36-os útról, majd az oldalára borult egy személygépkocsi Nagycserkesznél péntek reggel. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Parkoló autónak ütközött, árokba lökte azt egy személygépkocsi a nyírpazonyi Szabolcs utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat.

Nyerges vontató és személygépkocsi ütközött össze a mátészalkai Alkotmány úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Tiszakerecseny és Mátyus, valamint Nyírlugos és Cserhágó között is egy-egy nagy méretű fa dőlt úttestre. Azokat a vásárosnaményi és szakolyi önkormányzati tűzoltók távolították el motoros láncfűrészek segítségével. 

 

Szombaton lerakódott korom izzott egy aranyosapáti családi ház kéményében. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a lerakódott égésterméket. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Erős szél érte el térségünket péntek éjszaka – szombat reggel több bejelentés érkezett sérült fákkal kapcsolatosan. Lehasadt, magasban fennakadt faágakat, úttestre dőlt fákat távolítottak el a vármegyebeli tűzoltók a Gulács és Tarpa közötti úton, a nyíregyházi Magyar és Korányi Frigyes utcákon, valamint a 3834-es úton, Nagyhalász térségében.

 

Lakóház tetőszerkezete égett vasárnap kora reggel a nagykállói Kert utcában. A palafedésű ingatlanhoz épített negyven négyzetméteres melléképület, valamint egy személyautó is kiégett a tűzben. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A házban élő idős hölgyet az egységek kiérkezése előtt a lakosság kimenekítette az épületből, elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Földmunkát végeztek tegnap délelőtt a nyíregyházi Derkovits utcában, ám az ásás során egy fa veszélyesen megdőlt. A helyi hivatásos tűzoltók a fát gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították. A beavatkozás idejére teljes útzár volt az érintett útszakaszon. 

Megrogyott egy újfehértói, felújítás alatt lévő vályogház, két oldalfala pedig kettéhasadt tegnap délután. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók az önkormányzat által biztosított faanyaggal, a falak megtámasztását elvégezték, a veszélyt ezzel megszüntették. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. 

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személygépkocsi a 36-os főút 13-as kilométerszelvénynél, Tiszavasvárinál. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították a járművet. 

 

Fotó: Nyírbátor HTP