Állatmentések és balesetek is voltak hétfőn

2023. november 21. 08:14

Kiszáradt, ásott kútba esett egy kis testű kutya tegnap Balkány-Abapusztán. A szakolyi önkormányzati tűzoltók kézi erővel emelték ki az állatot.

Kutyája nyüszítésére lett figyelmes tegnap délelőtt egy újfehértói lakos. Kiment az udvarra és látta, hogy a német juhász a kovácsoltvas kerítés elemei közé szorult, ám az eb gazdája nem tudott segíteni a beszorult állaton, így a tűzoltók segítségét kérte. A bajba került állatot a helyi önkormányzati egység elektromos feszítővágó segítségével kiszabadította. A megsérült kutyát a gazdája állatorvoshoz vitte.

Nagy méretű tölgyfa dőlt úttestre Kölcse külterületén. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. 

Egy kanyaradó, léalmával megrakott kamion vontatmánya félig az árokba csúszott, így a jármű forgalmi akadályt képezett Tiszadadánál, a 3612-es úton. Miután egy munkagép segítségével a rakományt lepakolták, a tiszavasvári önkormányzati és a tiszadadai önkéntes tűzoltók kivontatták a szerelvényt az árokból. Személyi sérülés nem történt. 

Személygépkocsi motortere égett a nyírturai Temető utca elején. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Álló busznak csapódott, majd egy buszról leszálló nőt is elsodort egy személygépkocsi a 4-es főút 281-es kilométerszelvényének közelében, Nyírpazony belterületén, tegnap délután. A tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen emeltek ki a járműből. 

Fotó: Újfehértó ÖTP