Hétvégi beavatkozások

2024. június 10. 08:58

Péntektől vasárnap éjfélig harminchét segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányítási központjába.

Pénteken tizenöt négyzetméteres garázs, benne egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett a baktalórántházi Zöldfa utcában. A helyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Vaslemez borult egy nyíregyházi, Kállói úti családi ház tároló helyiségében a tulajdonos lábára, aki nem tudott kimászni a lemez alól. A város hivatásos tűzoltók leemelték a lemezt a tulajdonosról, akit a mentők kórházba szállítottak.

Lehasadt egy nyárfa ága az újfehértói Eötvös József utcában. A gyalogosforgalmat veszélyeztető ágat a helyi önkormányzati tűzoltók távolították el. Az egység a helyi önkéntes tűzoltókkal közösen egy kettéhasadt, teljes útzárat képező fát is eltávolítottak, szintén az Eötvös József utcában. 

 

Szombaton lesodródott egy személygépkocsi a 3823-as útról, Buj térségében. Az árokban megállt járművet az ibrányi önkormányzati tűzoltók áramtalanították. 

Félpályás útzárat képezett egy-egy lehasadt faág a nyíregyházi Tünde utca elején, valamint Nyírbéltek és Piricse között. A helyszíneken a nyíregyházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrészekkel. 

 

Vasárnap reggel lehasadt faág okozott forgalmi fennakadást a nyíregyházi Víz utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat. 

Kistehergépkocsi és személygépkocsi ütközött össze a csengersimai Szatmári utcában. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Lesodródott az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi a nyíregyházi Debreceni úton. A helyi hivatásos tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig biztosították a helyszínt, a jármű áramtalanítása nem volt szükséges. Személyi sérülés nem történt, az autó forgalmi akadályt nem képezett. 

Elgázolt egy őzet egy személygépkocsi a 4-es főút 257-es és 258-as kilométere közötti szakaszon, Újfehértó térségében tegnap este. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet.

Trélert vontató, személygépkocsit szállító kisbusz sodródott le az úttestről Ököritófülpös belterületén vasárnap. A jármű egy kerítést is átszakított, majd egy üres telken állt meg. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.