Még mindig tartanak a kárfelszámolások

2024. június 10. 12:27

Vasárnap késő este, hétfő hajnalban erős széllel, jelentős mennyiségű csapadékkal érkezett vihar Szabolcs-Szatmár-Beregbe.

A kárfelszámolások azonnal elkezdődtek, a vármegye valamennyi tűzoltóegysége vonult; hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók is végeztek műszaki mentéseket. A legtöbb bejelentés a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság illetékességi területéről érkezett, de sok helyre, köztük tíz ramocsaházi helyszínre vonultak a baktalórántházi és nyírbátori hivatásos tűzoltók. 

Háznak dőlt fenyő

Hétfő 12 órára már több mint nyolcvan helyszínen avatkoztak be a tűzoltók. Volt, ahol a nagy mennyiségű csapadékvíz okozott gondot, szivattyúztak az egységek, a legtöbb esetben azonban sérült fákat, lehasadt faágakat kellett eltávolítaniuk, többek között a nyíregyházi Avar utcában is (fotónkon), ahol egy ingatlannak dőlt egy fenyő.

 

Frissítés 2024.06.10. 14:30

Hat vármegyei helyszínen a nagy mennyiségű eső okozott károkat; egy ramocsaházi ingatlan tűzfala a csapadékvíz miatt kidőlt, a ház lakhatatlanná vált. Az ott élő két felnőtt, négy gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak.

 

Fotó: Nyíregyháza HTP; Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy