Tűzoltások, műszaki mentések

2024. július 09. 07:53

Ötven négyzetméteren égett száraz fű a nyírcsaholyi Almakert utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, gyorssugárral fékezték meg a lángokat.

Teljes terjedelmében égett tegnap este egy tizenkét négyzetméteres lakóház Nyíregyházán, a Tiszavasvári úton. Az épületben bútorok és ruhaneműk égtek, személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő ember elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. A tűz vélelmezhetően nyílt láng, dohányzás miatt keletkezett.

Veszélyesen megdőlt nagy méretű fát távolítottak el tegnap az ibrányi önkormányzati tűzoltók a nyíregyházi létraszer segítségével városukban, a Nagyerdő-ipartelep utcában. Úttestre dőlt fát távolítottak el a 4-es főútról, Nyírbogdány térségében a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. Félpályás útzárat képezett egy nagy faág Nyírbogátnál, a 471-es út 40-es kilométerszelvényénél. A nyírbátori hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be a helyszínen.