Autóban a gyermek!

2024. október 08. 07:50

Véletlenül lezáródott személygépkocsiban maradt egy nyolc hónapos gyermek és az autó kulcsa is egy mátészalkai áruház parkolójában hétfőn.

A helyi hivatásos tűzoltók az aggódó anya kérésére a jobb első ablaküveget kéziszerszám segítségével betörték, az ajtót kinyitották és a csecsemőt átadták neki. A mentők a gyermeket megvizsgálták, sérülést nem állapítottak meg.


Tűz keletkezett egy Nyíregyházáról Baktalórántházára közlekedő busz motorterében tegnap kora délután. A 41-es főút 21-es kilométerszelvényénél a jármű sofőrje kézi porral oltó tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet, amely a kipufogócső feletti szigetelő anyagot érintette. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a busz áramtalanítását követően gyorssugárral visszahűtötték a még izzó részeket. Személyi sérülés nem történt. Húsz utasért mentesítő busz érkezett.

Vasúti sínre, kerékpárútra, valamint légvezetékre dőlt fákat távolítottak el tegnap a baktalórántházi, nyíregyházi hivatásos tűzoltók Baktalórántháza és Ófehértó között, Nyírpazonyban az Árpád utcában és a baktalórántházi Tölgyes utca elején.