Autó égett, trafóház füstölt

2021. június 25. 09:52

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi csütörtök délután az M3-as autópálya Vásárosnamény fel vezető oldalán. A 260-as kilométernél, Kántorjánosi térségében történt esethez a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A munkálatok idejére teljes útzár volt az érintett pályaszakaszon.

Kigyulladt a klímaberendezés egy tízemeletes társasház hatodik emeleti lakásának erkélyén, Nyíregyházán. A Kossuth Lajos utcai esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik porral oltóval eloltották a tüzet, majd túlnyomásos ventilátorral átszellőztették a füsttel telítődött lakást. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt. 

Árokba csapódott egy kisbusz Gyulaházán, a Petőfi Sándor utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a közúti akadályt.

Füst szivárgott egy nyíregyházi, Honvéd utcai trafóházból. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. A javítás idejére száz fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás.

Két mátészalkai, Alkotmány úti társasházi lakásban is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön. A helyi hivatásos tűzoltók az érintett két lakásban, valamint egy harmadik lakásban is végeztek méréseket. Két ingatlannál a mérések kimutatták a CO jelenlétét. A beavatkozás idejére összesen tíz embernek kellett elhagynia a három lakást. A mentőszolgálat is a helyszínen volt, sérülést senkinél sem állapított meg. A mátészalkai egység az esettel érintett, összesen 19 lakásból álló két lakótömböt átvizsgálta, további értékeket nem mutattak ki a tűzoltók mérései. A gázszolgáltató az érintett lakások gázkészülékeit a szolgáltatásból a további felülvizsgálatig kizárta. A kéményseprők értesítése megtörtént, a közös kémény használata megtiltásra került.