2022 tizenkilencedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2022. május 16. 12:34

2022 tizenkilencedik hétvégéjén huszonkilenc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken, vízelvezető aknába esett egy kutya Nyírbélteken, a Széchényi István utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók az aknafedelet kéziszerszámok segítségével leemelték, majd az ebet az aknából kimentették. 

Megdőlt és a járókelőkre veszélyt jelentett két fenyőfa Nyíregyházán, a Mókus közben, valamint Ibrányban, az Ibolya utcában. A káreseteknél a nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével a fákat eltávolították, a veszélyt megszüntették. 

Szombaton, a száraz fű égett Leveleken, a Virág utcában. Nyíregyházán, a Vonat utcában foltokban lángolt a vegetáció mintegy száz négyzetméteren. Gávavencsellőn az ártérben hat hektáron égett foltokban nádas, száraz fű és erdő aljnövényzete. A tűzeseteknél vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat a beavatkozók.

Vasárnap, az erdő aljnövényzete égett ötven négyzetméteren Tuzséron. A záhonyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Lakatlan épület tetőszerkezete dőlt össze és az elektromos betáplálás tartóoszlopa veszélyesen megdőlt Tiszaeszláron, a Szilágyi utcában. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. 

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Szabolcsveresmarton. Az ütközés következtében az oszlop kettétört és az úttest felé dőlt. A kisvárdai hivatásos tűzoltók az érintett útszakaszt mindkét irányból lezárták és biztosították a helyszínt a rendőrség és az áramszolgáltató munkatársainak kiérkezéséig.