Megyei tűzoltó szakmai verseny Nyíregyházán

2022. május 18. 15:04

Nyíregyháza- Kőlaposon rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 13. alkalommal a megyében szolgálatot ellátó hivatásos tűzoltóságok szakmai versenyét. A rendezvényt Varga Béla tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg.

A tűzoltóknak elméletben és gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket és tudásukat. A megnyitó után kategóriánként (irányítói, beosztotti és gépjármű vezetői), tesztlapot töltöttek ki a versenyzők. Ezt követően került sor a gyakorlati feladatok végrehajtására. Egyénileg és csapatban is összemérték felkészültségüket a rajthoz állók. A gépjárművezetők vezetési-gyakorlati feladatot hajtottak végre. A tűzoltási és műszaki mentési, valamint a szerelési feladatot a hivatásos tűzoltók rajonként, időre oldották meg. 

A nap végén díjazták a legjobbakat, irányítói, beosztotti, gépjármű vezetői valamint csapat kategóriában. A megye legjobbjai az összesítés alapján, beosztotti kategóriában a Pósán László tűzoltó őrmester a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltója, irányítói kategóriában László Attila tűzoltó százados a Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltója, gépjármű vezetői kategóriában Birgány Róbert tűzoltó őrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltója, csapat kategóriában pedig a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság lett.

Fotó: Dudás Szilvia tű. fhdgy.