Megyeszerte pusztítottak a szabadtéri lángok hétfőn

2022. június 21. 09:21

Jegenyefa több ága hasadt le és veszélyt jelentett a környezetében lévőkre Fülpösdarócon hétfőn. A mátészalkai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szüntették meg a balesetveszélyt gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével. Nyíregyházán, a Dózsa György utcában távolítottak el a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy faágat, amely lehasadt és veszélyeztette a gyalogosforgalmat.

A szabadtéri lángok pusztítottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén tegnap. Nyírbátorban, a Kisbogáti utcában hatvan négyzetméteren égett a száraz fű. Mátészalkán kétszáz négyzetméteren összehordott fanyesedék lángolt. Dombrádon száz, Ibrányban háromszáz, Vasmegyeren ötszáz, Tiszaeszláron nyolcszáz négyzetméteren, Beszterecen egy hektáros területen lángolt a vegetáció. 

A beavatkozó hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységek kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugarakkal számolták fel a tűzeseteket. 

Letért az úttestről és az árokban az oldalára borult egy személygépkocsi a 41-es számú főúton Nyírmadánál. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járművet.

Húsz hektáron égett a száraz fű és a bozótos tegnap Nyírbátorban, a Táncsics utca mögött. A tűzesethez több járművel, kiemelt riasztási fokozat mellett a nyírbátori, a mátészalkai, a baktalórántházi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, a tűz oltását a szabolcs megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozók hat vízsugárral körülhatárolták és eloltották a lángokat. A tűz oltásának idejére tíz ingatlanból negyven embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.