2022 harmincnegyedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2022. augusztus 29. 11:19

2022 harmincnegyedik hétvégéjén huszonnégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken fél hektáros területen égett a legelő Pátrohán. A kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, gyorssugárral és kéziszerszámokkal.

Négy négyzetméteren égett családi ház tetőszerkezete Nyírkátán, a Dózsa György utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lánggal való égés megszűnt, a beavatkozók az izzást egy vízsugárral megszüntették.

Faágak hasadtak le és veszélyt jelentettek a közlekedőkre Ibrányban, a Kertvárosban és a Hősök terén.  Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szüntették meg a balesetveszélyt gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével.

Három személygépkocsi ütközött Újfehértón, a Gárdonyi utcában. A város önkormányzati tűzoltói a járművek áramtalanítását végezték el.

Szombaton Nyírgyulajban és Pusztadoboson száz négyzetméteren lángolt a száraz fű, amelyet a beavatkozók kéziszerszámokkal és gyorssugarakkal oltottak el.

Lesodródott az útról és az árokban borult egy személygépkocsi a Nyírbogdány és Kemecse közötti úton. A balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, áramtalanították a járművet.

Vasárnap ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű Nagycserkeszen. Aranyosapátiban háromszáz négyzetméteren lángolt a vegetáció. Előbbi káresetnél a nyíregyházi hivatásos, utóbbinál a kisvárdai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal és gyorssugárral. 

Az útra dőlt és akadályozta a forgalmat egy fa Kispalád és Magosliget között. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók szüntették meg a balesetveszélyt motoros láncfűrésszel.