November utolsó napján történt

2022. december 01. 09:20

Lakóházzal egybeépített melléképület égett teljes terjedelmében Kocsordon szerdán.

A mátészalkai hivatásos tűzoltók több járművel vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt három gázpalack felrobbant. A beavatkozók az épületből további négy palackot kihoztak, amelyek közül kettőt ért hőhatás, így azok visszahűtéséről gondoskodtak. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták és megfékezték a lángokat. A tűz a lakóépületre nem terjedt át. 

Három helyen is jelzett a szén-monoxid érzékelő szerdán. Kisvárdán kazánházban, Jándon fürdőszobában, Ibrányban családi ház szobájában elhelyezett érzékelő adott le jelzést. A kisvárdai hivatásos, a vásárosnaményi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanokban, amelyek minden esetben igazolták a mérgező gáz jelenlétét és értesítették a gázszolgáltatót, valamint a kéményseprőket. 

Családi ház kéményében izzott a lerakódott korom Nagyecseden és Tarpán szerdán. Előbbi tűzesetnél a nagyecsedi önkéntes, utóbbinál a fehérgyarmati hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal.