Július második hétvégéjén történt

2024. július 15. 13:49

Péntektől vasárnap éjfélig negyvenöt segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányító központjába.

 

Pénteken kigyulladt egy utcán parkoló személygépkocsi motortere a nyírbátori Honvéd utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt, teljes terjedelmében égett egy huszonnégy négyzetméteres nyárikonyha Kemecse-Körmendi tanyán. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. 

Nagyfeszültségű trafó égett Tiszavasvári-Egyházerdőnél. A trafó mellett tíz négyzetméteren az aljnövényzet is meggyulladt, a tüzet Tiszavasvári önkormányzati tűzoltói egy gyorssugárral eloltották, valamint a helyszínt biztosították az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Tűzcsapnak ütközött egy személygépkocsi Tuzsér-Kálongatanyánál. Az ütközés következtében az autó a tetején állt meg. A járműben csak a sofőr utazott, őt a kisvárdai és záhonyi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőknek.  

Három személygépkocsi ütközött össze Apagynál, a 41-es út 17-es kilométerszelvényénél. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították a rendőrség kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze a rakamazi Kossuth utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után a közúti akadályt megszüntették.

 

Szombaton szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi Nyírcsászári és Nyírmeggyes között. A forgalmat akadályozó járművet a nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően a közúti akadályt megszüntették.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Korányi Frigyes utcai társasházi lakásban. A jelzéskor a fürdőszobában üzemelt a gázkazán. A helyi hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, az egység mérései kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a lakásban. A szellőzőben légdugó alakult ki, emiatt keletkezhetett CO a fürdőszobában. A gázszolgáltató szakembere a kazán használatát annak felülvizsgálatáig megtiltotta. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyírpazonyi, Kossuth utcai lakóház fürdőszobájában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, az egység mérései kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a lakásban. A gázszolgáltató szakembere a kazán további használatát annak felülvizsgálatáig megtiltotta. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

 

Vasárnap gazt égettek egy nagyhalászi ingatlan kertjében, egy kilenc négyzetméteres gödörben. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral oltották el a tüzet. 

Kisvárdai hivatásos, vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók, rendőrök a Nyír Önkéntes Mentőszervezet tagjai és civil horgászok együtt kerestek a Tisza jándi szakaszán egy eltűnt férfit. A keresés tegnap este egyelőre sikertelenül zárult, a keresés ma folytatódik.

Közúti forgalmat veszélyeztető, lehasadt faágat távolítottak el dugólétra és motoros láncfűrész segítségével a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók városukban, az Ifjúság utcában. A záhonyi hivatásos tűzoltók a 4115-ös számú útról távolítottak el egy úttestre dőlt fát, Mándok térségében. 

 

Fotó: Kisvárda HTP