Szabadtéri lángok és macskamentés is volt tegnap

2024. július 26. 09:07

Száz négyzetméteren égett száraz fű és avar a sonkádi Bocskai utca mögötti töltésparton. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat.

Helyesen jelzett a tűzjelző egy nyíregyházi, Debreceni úti üzemben tegnap, ahol kisebb tűz keletkezett. Hegesztési munkálatok közben, egy füstelszívóba szikra kerülhetett, amely miatt a berendezés szűrője begyulladt. Az ott dolgozók elkezdték az oltást kézi tűzoltó készülékkel, majd a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral szüntette meg a parázslást.  Az egység az elszívó berendezést több helyen megbontotta, hőkamerával átvizsgálta, további izzást nem tapasztalt. Az épületet 350 ember hagyta el, személyi sérülés nem történt.

Több nagy méretű fa sérült meg tegnap Szabolcs-Szatmár-Beregben. A géberjéni Tarjáni Építők útjára megdőlt fa, a nyíregyházi Rigó utcába lehasadt faág, a baktalórántházi Petőfi utcába és a kisari Tisza utcába egy-egy úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A helyszíneken a mátészalkai, a nyíregyházi, a baktalórántházi és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrészekkel. 

Nyolc méter mély kútba esett egy macska Nyírvasváriban, a Kossuth utca egyik családi ház udvarán. A nyírbátori hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével kimentették az állatot. 

Két személygépkocsi ütközött össze a nyírbátori Árpád utcában. A balesetet a macskamentés után, bevonulás közben észlelték a nyírbátori tűzoltók. Az egység áramtalanította a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően a közúti akadályt megszüntette. Személyi sérülés nem történt.