Általános információk, elérhetőségek

A vízügyi igazgatási és a vízügyi, valamint a vízvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 223/2014. (IX. 4.) kormányrendeletben foglaltak szerint a vízügyi hatósági feladatokat 2014. szeptember 10-től a katasztrófavédelem látja el. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábbi önálló szervezeti egységének, az Országos Vízügyi Hatóságnak a jogutódja ettől kezdve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Vízvédelmi hatósági és szakhatósági ügyekben az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség jogutóda a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A vízvédelmi / vízügyi hatósági és szakhatósági hatáskörök gyakorlása tekintetében a jogutódlás a következőképpen valósult meg:

jogelődjogutód
Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség/ Felső-Tisza-vidéki Vízügyi HatóságSzabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályának Vízügyi és vízvédelmi szakterülete 2023. július 5-étől előreláthatólag 2023. október 15-éig az igazgatóság központi épületében fogadja az ügyfeleket.

 

Cím: 4400 Nyíregyháza, Erdő sor 5.

A szakterületi munkatársak továbbra is elérhetőek a +36-42/310-137-es telefonszámon. 

E-mail: fmnobypf.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh vagy fmnobypf.ivmhtl@xngirq.tbi.uh 

 


Székhely: 4400 Nyíregyháza, Kölcsey u. 12-14

E-mail cím: fmnobypf.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh

Vízügyi és vízvédelmi hatósági ügyekben előzetes időpont-egyeztetést követően az ügyfelek az alábbi időpontokban fordulhatnak kérdéseikkel személyesen a hatósághoz, illetve tekinthetnek be az eljárás során keletkezett iratokba:

Hétfő,szerda: 9:00 - 12:00, 14:00 - 16:00

Péntek: 9:00 - 12:00


 

Illetékességi szabályok a 223/2014. (IX. 4.) kormányrendelet 2. melléklete szerint érvényesek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területét a vízügyi hatósági és a vízvédelmi hatósági ügyekben a rendelet a következőképpen határozza meg:

a) Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye – kivéve Nyírlugos, Penészlek, Szorgalmatos, Tiszadada, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszalök, Tiszanagyfalu, Tiszavasvári települések közigazgatási területét, Balsa, Dombrád, Ibrány, Timár, Tiszabercel, Tiszakanyár, Tiszatelek, Gávavencsellő települések közigazgatási területének a Tisza jobb partjára eső részét, továbbá Nyírbéltek közigazgatási területének délnyugati részét, Rakamaz közigazgatási területének a Tiszanagyfalu–Rakamaz községhatár, a Nyíregyháza–Tokaj vasútvonal és a 38-as számú út által alkotott vonaltól délre eső területét.

b) Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből Cigánd, Kenézlő, Tiszakarád, Zemplénagárd közigazgatási területének a Tisza bal partjára eső része.

c) Hajdú-Bihar vármegyéből Téglás közigazgatási területe, valamint Nyíradony közigazgatási területének északi része.

Katasztrófavédelem

Az átadás-átvétel során a 2014. szeptember 8. és 2014. szeptember 12. közötti időszak a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (3) bekezdés g) pontja szerinti üzemzavarnak minősül és az ügyintézési határidőbe nem számít bele.

Az ügyintézéssel kapcsolatos bankszámlaszámok itt érhetők el.

Esetlegesen felmerülő kérdéseiket a +36-42/310-137-es telefonszámon, illetve a fmnobypf.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh címen várjuk.

Az ügyintézéssel kapcsolatos esetleges átmenti fennakadások miatt szíves türelmüket kérjük, megértésüket köszönjük!