VÉSZ aloldal fejlécképe

VÉSZ

A VÉSZ, azaz veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás egy okostelefonokra és táblagépekre kifejlesztett ingyenesen alkalmazás. Az itt megjelenő hírek, figyelmeztetések, riasztások a hiteles és pontos tájékoztatást segítik elő. A VÉSZ legújabb verziója kibővített tartalommal, és új funkciókkal szolgálja a felhasználók biztonságát!

A 2020. nyarán megújult alkalmazás menürendszere egyszerűsödött, a felhasználók a közlekedési balesetekről, tűzesetekről, rendkívüli helyzetekről és egyéb tűzoltói beavatkozásokról, valamint a meteorológiai szolgálat riasztásairól kaphatnak értesítést. A területalapú beállításokat bővítettük, így a felhasználók akár a saját pozíciójuk (GPS alapú helymeghatározás) alapján is kaphatnak üzeneteket a veszélyhelyzetekről, függetlenül attól, hogy melyik beállítást használják készülékükön. Amennyiben arra szükség van, a felhasználó által beállított területet elhagyva is megkapja a veszélyhelyzeti értesítést.  

Újdonság a felolvasó funkció, amely akadálymentesítésre szolgál, emellett vezetés közben is jól használható. 

A gyengénlátók az alkalmazást nagykontrasztos üzemmódban tudják használni.

Az alkalmazás megújított változata továbbra is ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre egyaránt.