Current Page aloldal fejlécképe

szabolcs.katasztrofavedelem.hu közlemények

Hetvenhárom újonc tűzoltó tett esküt
2021. július 23.

Hetvenhárom frissen végzett tűzoltó tett esküt péntek délelőtt a katasztrófavédelem székháza előtt.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel
2021. július 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

A nagy hőségben több a mezőgazdaságot érintő tűz
2021. július 07.

A tűzoltókat idén nyáron eddig több mezőgazdasági tűzhöz riasztották, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az elmúlt hetekben 64 százalékkal több gabonatáblában keletkezett tűz, 60 százalékkal több volt a tarlótűz, és kazaltűz miatt is 32 százalékkal többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek, mint egy évvel ezelőtt.

Több mint ötszáz településen gyérítik a szúnyogokat a héten
2021. június 28.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen. Az országos szúnyoggyérítési program keretében tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek. Ezen a héten 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén számíthatunk a csípőszúnyogok számának csökkentését célzó beavatkozásokra.

Éjféltől tűzgyújtási tilalom van az egész országban
2021. június 25.

Csütörtök éjfél óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Halálos lakástűz Mátészalkán
2021. június 21.

Hétfő este fél hét után érkezett a jelzés, hogy tűz van egy kétszintes családi házban, Mátészalkán. Járókelők értesítették a tűzoltókat, miután kiabálást hallottak az épületből, és füstöt láttak.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek!
2021. március 10.

Idén, március 9-éig mintegy hetven szabadtéri tűzhöz riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit.

Változatlan az ügyfélfogadás rendje a katasztrófavédelemnél
2021. március 08.

A járványhelyzetre tekintettel ügyfeleink fogadása, ahogy eddig is, elsősorban online vagy telefonos módon lehetséges. Azok az ügyfelek, akik ezeket a lehetőségeket választják, a pontos elérhetőségekért kérjük, hogy keressék fel a katasztrófavédelem központi weblapját és a területi szervek honlapját.

KÖZLEMÉNY
2021. február 18.

A Szamos folyó vízminőségi állapotát a katasztrófavédelem február 17-e 21 óra óta folyamatosan vizsgálja.

KÖZLEMÉNY
2021. február 18.

A Szamos folyót érintő vízszennyezés monitorozása érdekében a katasztrófavédelem elsődleges helyszíni méréseket és akkreditált laboratóriumi vizsgálatokat hajt végre.

A téli időjárás miatt fokozott odafigyelésre van szükség
2021. február 11.

A havazás és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig csaknem száz káresethez riasztották országosan a tűzoltókat. Jellemzően leszakadt ágak, kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve több esetben árokba csúszott, elakadt járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek.

Kilencvenkilenc újonc tűzoltó lép szolgálatba
2021. február 10.

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öthónapos képzése, így holnaptól kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét.