AKTUÁLIS HÍREINK

Gyászhír 2022. december 06.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Fodor János ny. tű. törzszászlós életének 76. évében elhunyt.

Égett a húsfüstölő 2022. december 06.

Teljes terjedelmében égett egy nyári konyhához épített nyolc négyzetméteres húsfüstölő hétfő délelőtt Piricsén. A nyírbátori hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral fékezték meg a lángokat, amelyek a nyári konyha tetőszerkezetének egy kis részére is átterjedtek. Személyi sérülés nem történt.

Hétvégi összefoglaló 2022. december 05.

Péntektől vasárnap éjfélig huszonnégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Decemberben is tűzvédelmi teszt 2022. december 01.

A mai naptól elérhető a katasztrófavédelem harmincadik tűzvédelmi tesztje. Az online kvízben szereplő kérdések ezúttal a karácsonyi és szilveszteri időszakra fókuszálnak. A tesztkérdések a fényfüzérek, lakásdíszek, és pirotechnikai eszközök biztonságával foglalkoznak. Az ajánlások az otthonok tűzvédelmével, a gyertyák, mécsesek, csillagszórók elhelyezésével foglalkoznak, és kitérnek a szilveszteri tűzijátékok használatának kérdéskörére is.

Elismerések, születésnapi ajándéktárgyak 2022. december 01.

A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva elismerést vehetnek át azok a kollegák, akik szabadnapjukon gyors helyzetfelismerő képességükkel, bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg. A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszönti ilyenkor, akik kerek születésnapjukat ünneplik a hónapban. Az érintettek a kinevezést és az elismerést megyéjükben veszik át.